Om Huldance

DANSEGLEDE
MESTRING
SAMHOLD

Huldance Dansestudio er et streetdance-studio i Verdal som tilbyr en inkluderende fritidsaktivitet på bygda. Fokuset vårt er å gi elevene våre danseglede og mestringsfølelse gjennom sosialt samhold, kunnskap og kreativ utfoldelse.

Studioet startet med sine første kurs våren 2015 og hadde på det tidspunktet 40 elever fordelt på 4 klasser. I dag har Huldance Dansestudio over 240 elever fordelt på 15 danseklasser i uka. Studioet eies og drives av Hulda Vestvik, og med seg i lærerstaben har hun
Trine Kjøsnes fra Trondheim, Lisa Storhaug, Selma Støre og Andrea Vaterholm.










Instruktører

HULDA VESTVIK

Hip Hop og Vogue

Hulda fra Verdal er grunnlegger og daglig leder av Huldance Dansestudio. Hun har sin danseutdanning fra Streetlinjen ved Balettakademiet Stockholm, Broadway Dance Center New York, Flow Dance Education Oslo og Paris. Hulda underviser barneklasser, hiphop og Vogue. 

Foto: Mats Beck

TRINE KJØSNES

Hip Hop og Locking

Trine Kjøsnes, også kjent som Goldielock, er en danser fra Trondheim. Trine har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt gjennom battles, konkurransen og som en brennende ildsjel for locking-miljøet i Norge.

Foto: Rosann Photography

LISA STORHAUG

Hip Hop

Lisa er en danser fra Verdal. Hun har vært elev ved Huldance siden oppstart i 2015 og er et aktivt medlem av dansegruppa Convinz Crew. Lisa startet som instruktør høsten 2023. Hun underviser hip-hop for 1.-2.klasse og 4.klasse.

Foto: Espen Storhaug

HISTORIEN BAK HULDANCE

Hvorfor Hip-hop? Og hvorfor Verdal?

Da jeg var 13 år gammel, var jeg og så oppsettinga av «Råneoperaen» i hjemmebygda mi Verdal. Tre venninner av meg var med og danset i dette fyrverkeriet av en forestilling, som hadde veldig mye tøff dansing. Jeg husker godt jeg fikk være med backstage. Der så jeg nye vennskap, samhold og kreativitet skapes i kulissene. Dette ville jeg være en del av. Da høsten kom og ungdomsskolen startet, begynte jeg på det eneste dansetilbudet vi hadde for tenåringer i Verdal. Dansekurset var bra, men jeg og mine tre venninner ønsket noe annet. Vi ville danse kult, som vi hadde sett man gjorde i filmer som «Honey» og «Stomp the yard». Vi begynte derfor å trene for oss selv og koreograferte rett fra hjertet og indre motivasjon. På nyåret meldte vi oss på UKM Verdal og kalte oss for «Eligma». Dansenummeret vårt kom videre til fylkesmønstringa! Og samholdet og vennskapet vi hadde skapt i Eligma skulle bli utrolig viktig for min danseutvikling og valgene jeg tok videre i livet.

Allerede som 15-åring begynte tankene om å drive eget studio hjemme i Verdal å svirre. Jeg savnet et godt dansetilbud med Hip-hop og Streetdance som de hadde i filmene.

Student i Stockholm og New York

Da jeg skulle søke til videregående skole, var det ingen tvil om hvilken skole og linje jeg skulle velge, det var Inderøya og danselinja. Mine venninner gikk også på denne skolen. Siden de var 1-2 år eldre enn meg, hadde jeg sett hvor mye utbytte de hadde av å gå der, både når det kom til danseferdigheter og det sosiale. Etter årene på videregående, som inneholdt både klassisk dans på skolen og mange ekstra treninger og show med Eligma på kveldstid, var valget mitt lett: Jeg skulle flytte til Stockholm for å studere på Streetlinjen ved Ballettakademiet!

I Stockholm fikk jeg for første gang opplæring og kunnskap om Hip-hop- kulturen. Jeg lærte fort at jeg ikke hadde peiling på hva jeg egentlig hadde drevet på med, men dette ga meg kjempemotivasjon til å lære og forstå dansestilen jeg hadde blitt så glad i.

Etter et år i Stockholm dro jeg tilbake til Verdal og jobbet døgnet rundt for å tjene nok penger til neste reise– neste stopp var nemlig New York, selve fødestedet til Hip-hop. Våren 2013 studerte jeg 4 måneder ved Broadway Dance Center i New York. Her ble jeg introdusert for de mer kommersielle dansestilene som man ofte ser på TV og musikkvideoer i dag. Samtidig fikk jeg opplevd mer av den ekte Hip-hop- verdenen. I ettertid har jeg reist tilbake til New York flere ganger for å hente mer kunnskap og inspirasjon.

Flow Dance Education i Oslo og Paris 

Sommeren etter New York hadde jeg planer om å starte fast danseundervisning i Verdal. Jeg tenkte at nå var tiden her! Det var den ikke. Jeg innså på sensommeren at jeg ikke var klar til å slå med i ro, jeg måtte ut igjen. Jeg ville lære mer, trene mer, møte flere mennesker og ikke minst få mer kjøtt på beina. Det førte til en hastemail til Cassandra ved Flow Dance Education i Oslo, en danseskole jeg hadde fått hørt om gjennom ei venninne. Alle auditioner var ferdige og skolestart var om to uker! Etter en altfor lang mail om mine visjoner og ønsker i dansen, fikk jeg svar fra Cassandra – jeg fikk plass på skolen!

Et halvt år i Oslo sto for tur. Jeg kjente meg stadig mer knytta til dansen og kulturen for hver dag som gikk. Planen var egentlig å bare gå et halvt år, men når jeg fikk høre at de skulle starte Flow Dance Education i Paris, måtte jeg hive meg på audition. Jeg og tolv andre dansere fra rundt om i verden fikk plass på studiet i Paris. Og våren 2014 flyttet jeg til Frankrike med tomme lommer og en drøm om å bli den beste danseutgaven av meg selv. I den franske hovedstaden hadde vi noen av de aller beste danselærerne i verden. Her fikk jeg virkelig kjørt meg både fysisk og mentalt – og uten dette halvåret hadde jeg ikke hatt nok kjøtt på beina til å starte egne kurs som jeg i dag har i Verdal. 

Drømmen om eget dansestudio blir til virkelighet 

Høsten 2014 er jeg tilbake i Verdal og begynner forberedelsene til å drive dansestudio i bygda. Jeg er med på gründerkurset Alkymisten, bygger nettverk og starter dansegruppa Convinz Crew. På samme tid begynner jeg å jobbe som instruktør for flere dansestudioer i Trondheim inkludert Trøndertun Folkehøgskole. Med motivasjon og drivkraft begynner en drøm å bli til virkelighet. Jeg leier lokaler i sentrum og starter mine første Hip-hop kurs i januar 2015. Den gang var tilbudet fire grupper fordelt i aldersgrupper/klassetrinn, og jeg hadde 40 påmeldte. Med fulle klasser allerede første semester fikk jeg bekreftet at hiphop-undervisning var et hull i vårt fritidstilbud som måtte fylles. Det var motiverende å se at det var plass til min drøm i en ellers kulturrik kommune.

I dag har Huldance Dansestudio hele 180 elever fordelt på 15 klasser i uka. Vi har fått med flere danselærere på laget, slik at vi kan gi et bredere tilbud til våre elever. Vi tilbyr ikke lenger bare Hip Hop, men også Freestyle, Vogue og House. Huldance har også arrangert andre event som battles, workshops i flere dansestiler og summer jam med mål om å gi aktiviteter og et møtepunkt for barn og ungdom på Innherred. 

Tusen takk 

Det er mange flere detaljer og valg som kan nevnes i denne historien, men Huldance Dansestudio oppsto fordi jeg savnet et tilbud i bygda da jeg var yngre og fordi jeg brenner for Hip-hop og alt det vakre som fører med. Denne dansen har gidd meg selvtillit, vennskap for livet, mestringsfølelse og en uslåelig motivasjon for å drive selv.

Takk til alle som har vært med på å forme meg til den jeg er i dag som danser og driver av Huldance Dansestudio: Mine venner, Eligma, danselærerne mine, veiledere, familien, andre dansere jeg har fått delt dansegulvet med og mange, mange flere. Jeg er ubeskrivelig takknemlig for all støtte og tilbakemeldinger. Og ikke minst; takk til alle elever og foresatte ved Huldance Dansestudio.